Gyógyáruház ügyfélszolgálat


Ingyenes kiszállítás

Ingyenes kiszállítás 25.000Ft felett !!


Akció időtartamAkció időtartama:2019.08.01.-08.31-ig, vagy az akciós  készlet erejéig tart.

TeTelefonos ügyfélszolgálatlefonos ügyfélszolgálat: 

06-21-201-0004

Hétfőtől-csütörtökig : 08.15-16.15h-ig

Pénteken: 8.15-15.15h-ig.

e-mail: (0-24h-ig)

info [kukac] gyogyaruhaz.hu


Fogyasztói jogok

Szűrés

Gyártó
Márka
Típus

Hírek

Szavazás

Ön szerint mennyi az ideális páratartalom a lakásban ?
45-60%
25-35%
70-85%

További partnerek

horvat-holiday.hu

 

Ionizátor


Levegő Ionozátor, ionizáló készülékek vásárlás


Sorrend:


Sorrend:

A következő légtisztító ionizátor típusok vásárolhatóak:

Neo-tec, Vivamax, Airvitamin.

Az ionizátor légtisztító berendezés, olyan elektromos berendezés, amely a környező levegőből negatív ionokat állít elő, ezzel semlegesíti a zárt terek levegőjében jelen lévő szennyező részecskéit. A negatív ionokat ionizálás hozza létre.

Az ionizálás alapvetően kétféle módon történhet:

ionizáló sugárzás előállításával, amely természeténél fogva, saját energiáját felhasználva ionizálja a levegő részecskéit: erre a célra a legkevésbé egészségkárosító ultraibolya sugárzást szoktak használni elektromos töltések létrehozásával: ún. csendes koronakisüléssel, amelyhez általában rozsdamentes acéltűk szolgálnak. Az UV sugárzást inkább az egészségügyben használják fertőtlenítésre, míg az utóbbi technológiát többnyire a háztartásokban.

A tiszta vidéki levegő negatív ionkoncentrációja megközelítőleg 2000 ion/cm³. Vízesések közelében ez az érték jóval magasabb, elérheti a 100 000 ion/cm³-t is. Zárt helyiségben, lakószobákban azonban ez a szám igen alacsony, mindössze kb. 100 ion/cm³. A negatív ionok képesek már a 0,01 mikrométer nagyságú részecskéket is megkötni, ezáltal semlegesíteni tudják a levegőben jelen lévő mikroorganizmusokat, vírusokat, baktériumokat, és az allergiás tüneteket kiváltó virágporokat, valamint a kellemetlen szagokat okozó részecskéket, porokat. Tudományos kutatásokkal igazolták, hogy a negatív ionok növelik az élő sejtek oxigénmegkötő képességét, továbbá szerepet játszanak az agy szerotonin szintjének szabályozásában, amely az ingerülettovábbító rendszer fontos alkotóeleme.

A következő főbb hatásokat tapasztalták még: légzésszám csökkenése, vérnyomáscsökkenés, közérzet javulása a bőr hőmérsékletének csökkenése, vérsüllyedés szintjének csökkenése, a fertőzésekkel szembeni ellenálló képesség növekedése valószínűsíthető jótékony hatás a krónikus orrnyálkahártya-gyulladásra, arc- és homloküreg -gyulladásra, migrénre, álmatlanságra, a sebek és az égés gyógyulására, asztmára, szénanáthára és a hörghurutra.

Az ionizátor zárt légtérben a természetben vízesések környezetében előforduló anionkoncentrációt hozza létre a fent említett eljárások valamelyikével, melynek során negatív oxigénionok keletkeznek. Az ionkibocsátás mértéke modernebb készülékek esetében 1 000 000 ion/cm³ körüli, a másodlagos hatásként keletkező aktívoxigén kibocsátás viszont minimális (< 0,06 ppm). A háztartási használatra tervezett készülékek kapacitása 7–25 m² alapterületű helyiségekre terjed ki.

A negatív ionok a helyiségben magukhoz vonzzák a levegőben jelen lévő porszemcséket, virágporokat, penészgomba spórákat, a dohányfüstöt, valamint a kellemetlen szagokat is. Az ionizátor légtisztító  készülék így megakadályozza  a falpenész kialakulását. Az így összegyűjtött szennyeződést elektrosztatikus úton, fém lemezekkel fogatják fel, amelyek időszakos tisztítás céljából eltávolíthatóak.

Az ionizátor csendesen üzemel, működés közben alig hallható sziszegő hangot ad. Gyakran kombinálják ventilátorral, a hatás fokozása érdekében.