Gyógyáruház ügyfélszolgálat

 

Ingyenes kiszállítás

Ingyenes kiszállítás 30.000Ft felett !!


Akció időtartam

Akció időtartama:

Az akciós készlet  erejéig  tart!

Kérjük e-mailben érdeklődjön !

Hétfőtől-péntekig :

09-15 h-ig

e-mail: (0-24h-ig)

info [kukac] gyogyaruhaz.hu


Fogyasztói jogok

Szűrés

Gyártó
Márka
Típus

Hírek

Szavazás

Ön szerint mennyi az ideális páratartalom a lakásban ?
45-60%
25-35%
70-85%

További partnerek

horvat-holiday.hu

 

Gyógypapucsok, gyógycipők, talpbetétek, zoknik

Főkategória >Gyógypapucsok, gyógycipők, talpbetétek, zoknik

Gyógypapucs vásárlás
Gyógy, - bio papucs márkáink: Berkemann, Scholl, Hirsch, Biokomfort, Komfort Style, Comfortstep, Dr.hu, Okabashi, Apolló, Massipunkt, Zoe, Mia,

A papucsok története:

A papucs talpból, fejből és néha kéregből álló, könnyű lábbeli. Annak idején a papucs talpát és fejét a visszájára fordítva ugyanazzal a fordított varrással varrták, amely a oszmán-török hatású csizmát is jellemezte. Hozzá hasonlóan egylábas volt a papucs talpa. A hódoltság korában úri viselet is volt, vassarokkal és belehúzott bőrkapcával. Szegeden egy népmonda szerint bizonyos Hobiárt pasát papucsuk vassarkával verték agyon a menyecskék.

A múlt században a papucs szinte általánosan női ünnepi és köznapi, illetve férfi köznapi viselet volt. A női ünnepi papucs felső része nemcsak bőr lehetett, hanem bársony, szövet és ebelaszt nevű finom vászon is. Szegeden a híres szegedi papucs fajtákat flitterrel és gyöngyvarrással is díszítették. Gyakran meglehetősen magas sarka is volt. A papucs szó oszmán-török eredetű, első előfordulása 1592-ből való.

A bőr papucs felső részét ugyanazzal a keleti eredetű fordított varrással öltötték a papucsosok a talp visszájára, mint ami a keleti elemekből álló csizmákra is jellemző volt. Néha úgynevezett német vargák, sőt, csizmadiák is készítettek papucs típusokat. A papucs készítők a bőröket a tímároktól vásárolták. Jellegzetes szerszámaik a következők voltak: kőrisfából készült tőke, háromlábú suszterszék, szabódeszka, bicskia (félhold alakú kés a szabáshoz), valamint a nehezékként és kalapácsként használt, sárgarézből készült, harang alakú musta. Háromszálú, szurkozott kenderfonallal varrtak.

A papucs több vidéken kedvelt ünnepi vagy hétköznapi viseleti darab. A papucs készítő kisipar magának a papucs divatnak a balkáni és oszmán-török kapcsolatairól is tanúskodva legmagasabb színvonalát a Dél-Alföldön (Szeged és környéke, Bácska) érte el. A régi szegedi papucs készítők posztócipőt is készítettek. Ennek posztó fejrészét ugyanúgy kifordítva öltötték a talp visszájára, mint a papucs készítésnél vagy a régi csizmadiák a csizma varrásánál.

A klumpa a különböző pontokon történő megfelelő nyomás aktív masszázst biztosít a talpnak. A masszírozó bordák folyamatosan szellőztetik a talpat. A papucs talp csúszásmentes kialakítása a biztos járást segíti. A papucs fajták valódi bőrből és anatómiailag megformált határozott hosszanti, harántboltozati és lábujj támasztással, illetve megfelelő mélyítéssel rendelkező talppal készítjük. A papucs tökéletes talpformája nagy strapával járó foglalkozás esetén is, mert csökkenti a láb izomzatának kifáradását. A papucs viselésének hatására a járás kényelmesebbé válik, javul a közérzet.
A klumpa papucs használatának előnyei:
- Kényelmes tartást biztosít a lábnak
- Egyenletesen terheli e lábizmokat, ízületeket, csontokat
- Óv a véletlen sérülések ellen
- Jól követi a talp anatómiai vonalát
- Segít a helyes testtartás kialakításában