Gyógyáruház ügyfélszolgálat

 

Ingyenes kiszállítás

Ingyenes kiszállítás 30.000Ft felett !!


Akció időtartam

Akció időtartama:

Az akciós készlet  erejéig  tart!

Kérjük e-mailben érdeklődjön !

Hétfőtől-péntekig :

09-15 h-ig

e-mail: (0-24h-ig)

info [kukac] gyogyaruhaz.hu


Fogyasztói jogok

Szűrés

Gyártó
Márka
Típus

Hírek

Szavazás

Ön szerint mennyi az ideális páratartalom a lakásban ?
45-60%
25-35%
70-85%

További partnerek

horvat-holiday.hu

 

Tartásjavító termékek

Főkategória >Tartásjavító termékek

Tartásjavító termékek online rendelés, vásárlás
A helyes testtartás, személyre szabott tartásjavító gyógytornával, bármilyen életkorban kialakítható !

Tartáshibáról akkor beszélünk, ha a gerinc görbületei a fiziológiás mértéktől eltérnek (kisebbek, vagy nagyobbak), a medence dőlésszöge nő vagy csökken. A test súlyvonala nem a fiziológiás pontokon halad át.  Helytelen testtartáson olyan funkcionális tartási eltéréseket értünk, amelyek rögzültek, de deformitás még nincs.

A testtartásért felelős izomcsoportok között harmonikus egyensúlynak kell lenni. Ezeknek az egyébként egymással ellentétesen működő izomcsoportoknak kellő együttműködése szükséges ahhoz, hogy az ízületek stabilitása a középhelyzetben, mozgása pedig az élettani mozgáspálya teljes ívén létrejöhessen. Amennyiben ez az egyensúly felbomlik, bizonyos izmok túlterhelődnek, bizonyos izmok pedig elgyengülnek, az ízületek terhelése egyenetlenné válik.  Ez pedig  porckopáshoz, meszesedéshez, degeneratív folyamatokhoz  vezethet.

Ha az ülés, állás, járás, közbeni helyes testtartás kialakítása, tudatosítása, begyakorlása és végül automatizálása elmarad, akkor később a gerinc és egyéb teherviselő ízületek kopásos és meszesedéssel járó betegségei fejlődhetnek ki. Helytelen tartáshoz vezethet a testalkatot figyelmen kívül hagyó sportválasztás, szakszerűtlen sportolás, illetve a helytelen, egyoldalú igénybevétel, egyoldalú fizikai munka, stb.  Az állandó görnyedt testtartás nemcsak nyak-, és hátfájást okozhat, hanem a belső szervek összenyomásával azok működése is romolhat.