Gyógyáruház ügyfélszolgálat

 

Ingyenes kiszállítás

Ingyenes kiszállítás 30.000Ft felett !!


Akció időtartam

Akció időtartama:

Az akciós készlet  erejéig  tart!

Kérjük e-mailben érdeklődjön !

Hétfőtől-péntekig :

09-15 h-ig

e-mail: (0-24h-ig)

info [kukac] gyogyaruhaz.hu


Fogyasztói jogok

Szűrés

Gyártó
Márka
Típus

Hírek

Szavazás

Ön szerint mennyi az ideális páratartalom a lakásban ?
45-60%
25-35%
70-85%

További partnerek

horvat-holiday.hu

 

Hideg párásító


Hideg, - meleg párásító készülék online vásárlás


Sorrend:


prev
12
next

Sorrend:

Párásítóink közül megkülönböztetünk hideg párásítót, meleg párásítót, ezen belül van ultrahangos párásító, nedvesítő betétes párologtató készülék is.

Párásító márkáink: Vivamax, Wellmed, Niagara, Momert, Medisana, Homedics, Stylies, Stadler Form, Boneco, Air-o-swiss, Beurer, Innofit, Bremed, Steba, párásító készülék.

A kellemes közérzet több tényezőtől függ. Ezek egyike a páradús levegő. A hűvösebb időszak alatt a helyiségeket fűteni kell, így levegőjének relatív páratartalma jelentősen lecsökken. A nedvesség hiánya rossz hatással van a légutakra, a növényekre, az állatokra és a bútorokra.

A helyiség klímája általában akkor kellemes, ha a relatív páratartalom 40 és 60 % között van.
A digitális automata párásító készülékek többsége önszabályzó elven működik, ami azt jelenti, hogy a helyiséget nem tudja túlpárásítani.
A helyiség hőmérsékletétől függően max. 50-60%-os relatív páratartalom érhető el. A párásítási teljesítmény a hőmérséklettől és a páratartalomtól függ. Minél alacsonyabb a levegő relatív páratartalma annál több, minél magasabb a relatív páratartalma annál kevesebb víz párolog el a készülékből Ha a párásító közel van a fűtőtesthez, pl. radiátor vagy padlófűtés akkor a párásítási teljesítmény emelkedik.

A száraz levegő elősegítheti a fertőzéses és légúti megbetegedések kialakulását. Fáradtságot, kimerültséget okozhat, rossz hatással van a háziállatokra és növényekre is.
Elősegítheti a por kialakulását, valamint a szintetikus szálból készült textíliák, szőnyegek elektrosztatikus feltöltődését. Kárt okoz a parkettában és fából készült berendezési tárgyakban, hangszerekben. A lakások és irodák levegője gyakran túl száraz, tele van szálló porral, számos kártékony anyaggal, füsttel (dohányzás) és kellemetlen szagokkal, allergiát okozó anyagokkal, mint például virágpor, állatszőr.

A párásítás használatával a mechanikusan állítható beállításával, vagy az automata párásító készülék, automatikusan emeli a helység levegőjének páratartalmát a megfelelő szintig.

A készülék magára hagyható, automatikusan beállítja a 40-60 % közötti ideális páratartalmat, mely egészségileg kívánatos.
Előnye az automata konstrukciónak az is, hogy a vízkő a készülékben marad. Nem kerül ki a szoba levegőjébe és ez szűrőcserekor a szűrővel együtt eltávolítható a készülékből.
Ez a működési elv a levegőből vonja el a párásításhoz szükséges hőt, emiatt hidegebb 2-3 C -kal a gépből kilépő párás levegő. Ez a szobának legfeljebb 0,5 - 1 C -kal csökkenti a hőmérsékletét, viszont a normál páratartalomnál nő az ember hőérzete és 1-2 C -kal alacsonyabbra lehet állítani a fűtést, ezzel kb. 5 - 12 % fűtési energia megtakarítható.