Új jelszó kérése

Gyógyáruház ügyfélszolgálat

**** Rendeléssel kapcsolatos információk, és reklamációk kezelése kizárólag ITT !!! ****


Ingyenes kiszállítás

Ingyenes kiszállítás 20.000Ft felett !!


Akció időtartamAkció időtartama:2018.09.01.-09.30-ig, vagy az akciós  készlet erejéig tart.

TeTelefonos ügyfélszolgálatlefonos ügyfélszolgálat: 

06-30-259-53-82

Hétköznap : 08-16h-ig 

e-mail: (0-24h-ig)

info [kukac] gyogyaruhaz.hu


Fogyasztói jogok

Szűrés

Gyártó
Márka
Típus

Hírek

Szavazás

Ön szerint mennyi az ideális páratartalom a lakásban ?
45-60%
25-35%
70-85%

További partnerek

horvat-holiday.hu

 

Phonendoszkóp, -sztetoszkóp

Fő kategória >Orvosi termékek >Phonendoszkóp, -sztetoszkóp

Phonendoszkóp


Sorrend:


12

Sorrend:

Sztetoszkóp

márkák: Bremed, Moretti, Microlife, Medel, Littmann, Jabes stethoscop

A fonendoszkóp használatáról:

Általánosságban a fonendoszkópok fejhallgatóját anatómiailag megfelelő szögbe állították be. Mielőtt behelyezné a fülolívákat a fülébe, tartsa a fejhallgatót maga előtt úgy, hogy a fül csövek Öntől kifelé mutassanak. A fülolíváknak előrefelé kell irányulni, amikor behelyezi őket a hallójáratba. A hallójáratok nem egyformák mindenkinél. Amennyiben behelyezés után a fülolívák nem a megfelelő helyzetben vannak, kényelmetlenséget és nem kielégítő akusztikus hatékonyságot tapasztal, fogja meg a két fülcsövet és Önnek megfelelően állítsa be őket. A fonendoszkóp nem megfelelő viselése gyenge hangszigetelést, bizonyos esetekben akár teljes hangtorlaszt eredményezhet.

Az optimális akusztikus hatékonyság elérése érdekében fontos, hogy a megfelelő méretű fülolívákat használjuk. Ez különösen igaz a puhán szigetelő fülolívák esetében. Ha az olívák a kelleténél nagyobbak, a fülben kompresszió alá kerülnek, ami csökkenteni fogja az akusztikus hatékonyságot. Ez ugyanúgy előfordulhat a kelleténél kisebb fülolívák használata esetén. A legjobb akusztikus hatékonyság elérése érdekében mindenkinek meg kell találnia a számára megfelelő olíva méretet.

Amennyiben a phonendoszkópot gyakran hordja a zsebében vagy nem tisztítja rendszeresen, valószínű, hogy valamilyen szennyező anyag elállja a hang útját. Az eltömődés rendszeres tisztítással és karbantartással megakadályozható.

A phonendoszkópoknál rendkívül fontos a jó szigetelés, mivel csak így juthat el az adott testhang a szakember füléhez. Meglazult részek a hallgatófejben, meglazult vagy megrepedt csővezeték nem megfelelő szigeteléshez vezethetnek.

A kétoldalas phonendoszkópoknál a mellkasi hallgatófej elfordításával lehet változtatni a harang és a membrán üzemmódok között. Amikor  a membrán működik, a harang nem tud működni, zárul, megakadályozva ezzel a hang átmenetét a harangon keresztül, és a harang működése esetén a membrán zárul.